Slika 1

"Пола века постојања" је више од  хронике, то је свечаност знања, традиције и будућности.  

У Позоришту „Бора Станковић“ у Врању, 27. 05. 2024. године, обележен је Дан Свечане Академије техничко-васпитачких струковних студија, и уприличена свечаност уручења диплома дипломираним студентима, који су своје школовање на одређеном нивоу струковних студија завршили у текућој школској години.

Студентима су се обратили председник Академије др Душан Радосављевић, руководилац Одсека Врање др Јелена Марковић и градоначелник господин др Слободан Миленковић, мотивационим порукама да учење наставе кроз формално и неформално развијање свих компетенција неопходних за укључивање у савремено пословно окружење.

У знак захвалности за знање и умеће које су уложили у развој наше образовне установе,  уручене су захвалнице пензионерима.

Најбољим студентима проглашени су Филиповић Радмила са студијског програма Заштита животне средине, Николић Александар са студијског програма Производна економија, Лазић Бора са студијског програма Прехрамбена технологија, Пешић Мартина са студијског програма Предузетнички менаџмент, Ђокић Тијана са студијског програма Друмски саобраћај, Стојковић Сузана са студијског програма Инжењерство намештаја и ентеријера, Вељковић Дејан са студијског програма Инжењерски менаџмент специјалистичких струковних студија, Ђорђевић Ђорђе са студијског програма Међународна економија и предузетништво и Стојиљковић Стефан са студијског програма Технолошко инжењерство мастер струковних студија. У име најбољих и награђених студената обратила се Мартина Пешић, која је тренутно студент мастер струковних студија Међународна економија и предузетништво.

Свечаности су присуствовали представници Педагошког факултета, Правног факултета у Врању, директори средњих школа и привредници са којима Одсек Врање има изванредну сарадњу.

Међу званицама били су и представници комапнија Симпа, Coca kole, Топ софе, Здравственог центра и Центра за пословну и иновациону подршку Ниш, које заједно са другим привредним субјектима, омогућавају реализацију стручних пракси, модула дуалног модела образовања и иновативност студијских програма.

 

Пројекти , награде и признања