1У малој сали Скупштине града потписан је Споразум о пословно техничкој сарадњи који подразумева акредитацију студијског програма-струковна медицинска сестра у Одсеку Академије техничко-васпитачких струковних студија у Врању.

Споразум су потписали градоначелник Врања др Слободан Миленковић, председник Академије др Срђан Јовковић, директор ЗЦ Врање др Саша Ђорђевић и директорка Медицинске школе ,,Др Изабел Емсли Хатон”, Гордана Јовановић. Том приликом, градоначелник др Слободан Миленковић истакао је велико задовољство због реализације овог пројекта изузетно значајног за Град Врање. ,,Документ предвиђа акредитацију новог студијског програма основних струковних студија за 42 студента, који ће бити уписани већ током лета у Одсеку у Врању.

На овај начин побољшавају се образовни услови који ће допринети да млади људи остану у свом граду, да се школују, запосле и дају свој допринос развоју локалне заједнице. Велики је ово дан за наш град, а свака од страна потписница преузеће свој део обавеза. Здравствени центар ће вршити пријем студената на стручну праксу и практичну наставу, Средња медицинска школа ће омогућити наставницима и студентима Академије обављање наставе и коришћење наставних средстава у кабинетима, а Град Врање ће обезбедити адекватну подршку уговорених страна у циљу акредитације и реализације студијског програма”, рекао је градоначелник.

Председник Академије техничко-васпитачких струковних студија из Ниша др Срђан Јовковић захвалио се градоначелнику и руководству града на изузетној сарадњи и подршци у реализацији пројекта. ,,Успех овог пројекта ће бити видљив већ у јуну, када очекујемо упис првих студената. Предвиђено је да студије трају 3 године и надам се да ће интересовање бити на завидном нивоу”, рекао је Јовковић.

Директор ЗЦ Врање др Саша Ђорђевић истакао је да је ово могућност за усавршавање и образовање, пре свега ученика средње медицинске школе и да ће на овај начин Врање добити квалитетан кадар у систему здравствене заштите. Задовољство звог реализације пројекта истакла је и директорка Медицинске школе ,,Др Изабел Емсли Хатон” Гордана Јовановић. Састанку су присуствовали и заменица градоначелника Зорица Јовић, руководилац врањског одсека Академије др Владимир Поповић и менаџерка Академије, др Љиљана Ђорђевић.

 (вест са фејсбук странице: Служба за односе са јавношћу Града Врања)

 

Пројекти , награде и признања