ДОГАЂАЈИ

Slika 1

Поводом Националног Дана Науке, који се у Србији обележава на рођендан нашег највећег научника Николе Тесле, у амфитеатру Одсека Врање Академије техничко-васпитачких струковних студија, је одржана инспиративна радионица у сарадњи са Културним образовним центром Врање.

У едукативној радионици учествовали су  чланови Културно образовног центра из Врања и студенти АТВСС Одсека Врање.

Др Милица Станковић је поделила драгоцено знање из области дигиталног маркетинга, указујући на најновије трендове и стратегије развоја бизниса.

Др Лидија Стаменковић и мастер Милан Ђорић су одушевили учеснике демонстрацијом фасцинантних хемијских експеримената, показујући практичну примену научних принципа.

Захваљујемо свим учесницима на активном учешћу и интересовању! Радујемо се будућим радионицама и наставку наше мисије ширења знања.

 

Slika 1

Светски дан Заштите животне средине представља међународни догађај фокусиран на животну средину предвођен Програмом уједињених нација за животну средину (UNEP- United Nation Environment Programme), који се одржава сваке године од 1973. године. Овогодишња тема Светског дана заштите животне средине је „Наша земља. Наша будућност. Ми смо генерација обнове“ и фокусира се на обнову земљишта, дезертификацију и отпорност на сушу.

Дугогодишњи партнер Одсека Врање, компанија British American Tobacco из Врања, организовала је у просторијама Одсека интерактивни квиз знања за студенте и наставнике о Заштити животне средине. Представници компаније из сектора Заштите на раду, говорили су о важности чувања животне и радне средине и идејама смањења потрошње обновљивих ресурса.

 

Slika 1

У Одсеку Врање Академије техничко-васпитачких струковних студија, 30. маја, одржана је радионица за младе у оквиру пројекта „МОСТ“. Радионицу је спровело удружење грађана Атина са младим људима узраста од 16 до 26 година из Врања, међу којима су били и студенти Одсека Врање.

Циљ активности је био подизање свести младих о проблему трговине људима и активностима које ће у овом циљу дугорочно допринети.

 

Slika 1

"Пола века постојања" је више од  хронике, то је свечаност знања, традиције и будућности.  

У Позоришту „Бора Станковић“ у Врању, 27. 05. 2024. године, обележен је Дан Свечане Академије техничко-васпитачких струковних студија, и уприличена свечаност уручења диплома дипломираним студентима, који су своје школовање на одређеном нивоу струковних студија завршили у текућој школској години.

Студентима су се обратили председник Академије др Душан Радосављевић, руководилац Одсека Врање др Јелена Марковић и градоначелник господин др Слободан Миленковић, мотивационим порукама да учење наставе кроз формално и неформално развијање свих компетенција неопходних за укључивање у савремено пословно окружење.

У знак захвалности за знање и умеће које су уложили у развој наше образовне установе,  уручене су захвалнице пензионерима.

Најбољим студентима проглашени су Филиповић Радмила са студијског програма Заштита животне средине, Николић Александар са студијског програма Производна економија, Лазић Бора са студијског програма Прехрамбена технологија, Пешић Мартина са студијског програма Предузетнички менаџмент, Ђокић Тијана са студијског програма Друмски саобраћај, Стојковић Сузана са студијског програма Инжењерство намештаја и ентеријера, Вељковић Дејан са студијског програма Инжењерски менаџмент специјалистичких струковних студија, Ђорђевић Ђорђе са студијског програма Међународна економија и предузетништво и Стојиљковић Стефан са студијског програма Технолошко инжењерство мастер струковних студија. У име најбољих и награђених студената обратила се Мартина Пешић, која је тренутно студент мастер струковних студија Међународна економија и предузетништво.

Свечаности су присуствовали представници Педагошког факултета, Правног факултета у Врању, директори средњих школа и привредници са којима Одсек Врање има изванредну сарадњу.

Међу званицама били су и представници комапнија Симпа, Coca kole, Топ софе, Здравственог центра и Центра за пословну и иновациону подршку Ниш, које заједно са другим привредним субјектима, омогућавају реализацију стручних пракси, модула дуалног модела образовања и иновативност студијских програма.

 

Пројекти , награде и признања