1Након паузе од две године, изазване епидемијом, у Спортском центру „Ада“ је 18. марта организована промоција високошколских установа у оквиру НОУ феста, регионалног сајма науке, уметности и образовања. Поред бројних факултета и академија из Србије, посетиоцима фестивала, ученицима средњих школа из Поморавља, представљене су могућности студирања на Академији техничко-васпитачких струковних студија-Одсек Врање. Заинтерсованим ученицима представљено је седам акредитиваних студијских програма и описан дуални модел образовања. У активностима промоције студијских програма учествовали су студенти Академије, професори Тијана Милановић, Ивана Круљ, Дамјан Станојевић и Љиљана Ђорђевић, менаџер Академија.

Поред промоције студијских програма у сајамском простору, посебан вид промоције организован је и у компанији “Standard Furniture Serbia” у Ћуприји, чија је делатност примарна и финална обрада дрвета и чији производи испуњавају највеће светске стандарде. У иницијалном разговору са представницима компаније разматране су потенцијалне моућности пословно-техничке сарадње.

У секцији фестивала посвећених предавањима представљен је Еразмус плус програм Темпус фондације. Студенти нашег Одсека присуствовали су предавању “Рециклирај за будућност” Десанке Дамјановић.

Учешће на НОУ фесту уједно је и почетак промоције студијских програма у непосредном контакту са ученицима завршних разреда четворогодишњих и трогодишњих средњих школа.  У оквиру плана промоције студијских програма за упис школске 2022/23. године, у договору са директором Техничке школе у Ћуприји Јеленом Бизетећ Маљковић, учиницима ће у току пролећа још једном бити представљене могућности студирања у нашем одсеку и студентског живота у Врању.

 

Пројекти , награде и признања