Dani otvorenih vrata ATVSS Odsek VranjeУченицима Средње пољопривреднo - ветеринарскe школе „Стеван Синђелић“, Медицинске школе „Др Изабел Емсли Хатон“ и Хемијско- технoлошке школе из Врања, у оквиру Дана отворених врата, данас су представљени сви студијски програми, са посебним освртом на програме Заштита животне средине и Прехрамбена технологија. Наставници и студенти Академије говорили су о важности студирања као делу континуираног целоживотног образовања младих људи у Србији, о предностима које издвајају поменуте студијске програме у смислу запошљавања и даљих наставака школовања. Посебна пажња посвећена је презентовању модула дуалног модела образовања, који уз учење кроз рад доприноси обликовању стручњака потребних привреди, са сaзнањима и вештинама применљивим непосредно по завршетку струковних студија. О обављању стручне праксе, учењу кроз рад и могућностима запошљавања говорили су представници Алфа плама, БАТ-а, Аморетија и Веселог колачића.

Едукативни део данашњих промотивних активности реализован је кроз дискусију о важности подизања еколошке свести и важности подстицаја бриге о животној средини.

У неформалним разговорима, ученици су имали прилике да увиде основне принципе болоњског процеса студирања и сазнају које се активности реализују у оквиру међународног програма „Еко-школе/Еко-факултети“.

У периоду који предстоји, промоција образовања у Одсеку Врање Академије и промоција напредовања младих људи кроз њихове личне будуће изборе студирања наставиће се у складу са планираним посетама средњим стручним школама и гимназијама у Врању и околини.

 

 

Пројекти , награде и признања