1„Нека вам храна буде лек, а лек храна“ мотив је радионице Здрава храна, коју је, 12. 05. 2022. године, у Одсеку Врање АТВСС, одржала др Јелена Марковић, професор струковних студија, и тиме наставила активности промоције студијског програма Прехрамбена технологија. Учешће у радионици узели су студенти Одсека Врање, ученици средњих и основних школа и представници Канцеларије за младе Града Врања.

Радионица је била интерактивног карактера и побудила велико интересовање за, увек актуелну, тему правилне исхране.

Учесници радионице су се упознали са нутритивним вредностима одређених намирница и начинима припреме квалитетних оброка који задовољавају потребе организма за одређеним материјама.

У практичним етапама радионице учесници су учествовали у изради пирамида исхране, кроз групни рад, и проверавали своја нова сазнања кроз неколико игара у квизу посвећеном теми радионице.  Разноврсност и умереност су кључни појмови у усвајању здравих стилова живота када је исхрана у питању - закључак је реализоване радионице. Поред сазнања и лепих утисака о дружењу кроз све активности радионице, учесници су понели, уместо сертификата о учешћу, порцију сезонског воћа као симбол планирања избалансираног оброка.

 

 

 

Пројекти , награде и признања