m1Поводом Дана Академије, у Одсеку Врање, данас је организован Матине за будуће бруцоше. Овога пута, у нефомалној атмосфери, настављена је промоција студијских прогарма Одсека Врање али са активним учешћем многих ученика завршних разреда средњих школа из Врања и околине Врања. Запослени и студенти Одсека Врање угостили су ученике економских школа из Трговишта и Врања, ученике  Пољопривредно-ветеринарске школе “Стеван Синђелић” из Врања и ученике Хемијско-технолошке школе из Врања.

Ученици су, поред учешћа у интерактивном квизу - Познавање болоњског система образовања, износили предлоге сопствених виђења испитних провера, упознали се са детаљима пријављивања и полагања пријемних испита, и, уз музику и коктел, формирали “дрво утисака”, поставку о свим улазним елементима свог будућег школовања.

A0Централна свечаност Дана Академије одржана је у седишту Академије, у Нишу. Председник Академије техничко-васпитачких струковних студија истакао је значај ове високошколске установе у региону и истакао улогу привредних субјеката у подршци реализације модула студијских програма дуалног модела образовања. Свечаност је увеличала и додела  захвалница представницима привреде и носиоцима јубиларних награда, као и додела диплома најбољим студентима студијских програма који се реализују у Одсеку Ниш, Одсеку Врање и Одсеку Пирот.

Свечаности су присуствовали представници сва три одсека Академије, представници привреде и многи ученици средњих школа из Ниша.  

Пројекти , награде и признања