V1У просторијама Винарије „Алексић“ у Врању, 28. јуна 2022. године,  двојица стручњака из области технологије производње вина и из области дигиталног маркетинга, др Марко Малићанин, доцент Пољопривредног факултета у Крушевцу и Саша Пауновић, дипломирани инжењер електротехнике, одржали су стручна предавања из области енологије и позиционирања винарија на тржишту.

Захваљујући вишегодишњој сарадњи Одсека Врање АТВСС и Винарије „Алексић“, студенти основних и мастер струковних студија, у пратњи наставника, др Јоване Џољић и предавача из привреде мсц Тиане Анђелковић, били у прилици да учествују у темама које се тичу подизања винограда, узгоја винове лозе и прераде грожђа, да размене ставове и искуства стечена током школовања, да дегустирају и спознају основне карактеристике неких врста вина.  

Такође, студенти су имали прилике да разумеју и један од начина представљања асортимана Винарије „Алексић“ кроз дигитални маркетинг, у данашње време обавезни канал комуникације са потрошачима.

Након реализоване радинице студенти су, у неформалном разговору са домаћинима, истакли значај  радионице за учење о технолошким процесима у производњи вина.

Одсек Врање изражава велику захвалност Винарији „Алексић“ на пруженој могућности сагледавања, од стране студената, примене теорије у пракси.

Пројекти , награде и признања