DSC 0016 e 1Академија техничко-васпитачких струковних студија – Одсек Врање организовала је свечани пријем нове генерације студената основних, специјалистичких и мастер струковних студија.DSC 0047 e 1

Свечана додела индекса студентима почела је интонирањем химне Републике Србије. Добродошлицу бруцошима најпре је пожелео председник Академије техничко-васпитачких струковних студија, др Срђан Јовковић, проф. с. с. истакавши да стечено знање на Одсеку Врање Академије млади треба да примене првенствено у Граду Врању и у Пчињском округу, како би допринели развоју региона.

DSC 0062 e 1Руководилац Одсека Врање Академије захвалио се студентима прве године студија што су указали поверење управо овој Академији да води њихово даље школовање и њих саме, путем знања и учења у наредном периоду, и нагласио да ће Академија засигурно оправдати то поверење.

Заменица градоначелника, Зорица Јовић, истакла је да Град Врање има изузетну дугогодишњу сарадњу са Академијом техничко-васпитачких струковних студија, што је недавно резултирало увођењем новог студијског програма „Струковна медицинска сестра“ који се од ове године реализује на Одсеку Врање Академије. Заменица градоначелника истакла је да ће Град и у наредном периоду подржати сваку идеју која има за циљ квалитетно образовање и стицање знања, а која ће младим људима омогућити да креирају свој успешан каријерни пут.

Драгим бруцошима, срдачну добродошлицу је пожелела и координаторка Студентског парламента Одсека Врање Академије, Радмила Филиповић, истичући да су направили прави избор установе за наставак свог образовање, јер су тиме уложили у своју будућност. Такође, представљајући чланове Студентског парламента, најавила је бруцошима и обуку за коришћење дигиталних алата које ће користити током студирања, а која ће се одржати у понедељак 3. октобра 2022. године од 10.00 часова.

Добродошлицу и подршку студентима прве године пружили су представници привреде са територије Града Врања са којима Одсек Врање Академије има успешну сарадњу дуги низ година.

Председник Академије и руководилац Одсека Врање Академије уручили су индексе прворангираним студентима, након чега су представници студијских програма уручили индексе осталим студентима и упознали их са важним информацијама у вези почетка школске године.

Својим музичким наступом свечаност су употпунили и ученици Гимназије „Бора Станковић“ под диригентском палицом професорке Весне Младеновић.

Пројекти , награде и признања