2 1Усавршавање вештина наших студената кроз неформално образовање је један аспект коме Одсек Врање Академије техничко-васпитачких струковних студија посвећује велику пажњу.

Наши студенти учествовали су у Ерасмус+ пројекту „Структурирани дијалог: Врање чује младе!“ који реализује удружење „Активисти из комшилука“ у партнерству са Градом Врањем и Канцеларијом за младе из Врања. Учешће на припремном тренингу Дијалог младих са доносиоцима одлука“, од 3. до 9. новембра 2022. г. у Сремским Карловцима, омогућило је да студенти унапреде своје вештине и стекну компетенције о омладинском активизму.  Пројекат има за циљ јачање омладинског активизма и активно укључивање младих Врањанаца у процес доношења одлука на локалном нивоу. Наши студенти показали су изузетно велику заинтересованост за овакве активности.

У новембру месецу, студенти и наставници студијског програма Инжењерство намештаја и ентеријера Академије техничко-васпитачких струковних студија – Одсек Врање посетили су 58. Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације и 58. Међународни сајам машина и алата за дрвну индустрију као и робну кућу Икеа у Београду.

На сајмовима су имали прилику да присуствују презентацијама реномираних произвођача машина за обраду дрвета, али и да се упознају са најновијим технолошким достигнућима у области прераде дрвета, производње намештаја и опремања ентеријера.

Изузетно смо поносни  и на наше студенте и наставнике који су узели активно учешће у програму „Challenge labs 2022“, који су организовали: компанија Делта аграр, један од лидера у нашој земљи  у свим аспектима аграрних делатности, EIT Food и Startit Београд. Наши студенти и наставници имали су прилику да током четири недеље трајања пројекта науче како да примене design thinking методологију на реалним проблемима из привреде уз помоћ експерата из пољопривреде и бизниса. Поред доброг дружења и нових познанстава, остварили су значајне контакте са привредницима, који ће им несумњиво помоћи у даљем остваривању каријерних циљева.

 

 

 

Пројекти , награде и признања