1Интерактивна радионица „Виртуелни развој и безбедност саобраћаја“ је одржана на Одсеку Врање Академије 26. децембра 2022. године. Радионицa је имала за циљ подизање свести младих људи о значају безбедности саобраћаја али и важношћу примене виртуелног дизајна у индустрији. Учесници радионице имали су могућност да се упознају са значајем примене виртуелног развоја производа, са CAD-ом (computer aided design) и са CAE-ом (computer aided engineering).

Предавачи на радионици су били мр Александар Гошић и мастер Бранислав Димитријевић. Врло актуелним темама, предавачи су привукли пажњу великог броја заинтересованих младих. У радионици су учествовали студенти Одсека Врање и ученици завршних разреда средњих школа, пре свега техничке струке.

Учесници радионице су имали прилику да учествују у симулацији утицаја алкохола на возаче уз помоћ „пијаних наочара“. Радионица је и практично указала на опасност управљања возилом под дејством алкохола, те допринела да млади људи постану свесни значаја безбедности учесника у саобраћају.

Такође, имали су прилике и да се упознају са могућностима примене виртуелног развоја производа у индустрији, 3Д моделирањем али и предностима инжењерства подржаног рачунарством. Примена савремених технологија у индустрији омогућава већу поузданост, издржљивост, ефикасност али и безбедност самог производа о чему је дискутовано са нашим будућим студентима.

 

Пројекти , награде и признања