4f166266 582d 4a7e 8aa7 d90d80b5be33Студенти друге године мастер струковних студија (МСС) студијског програма Технолошко инжењерство Академије Ниш – Одсек Врање предвођени предметним наставником др Срђаном Тасићем и Александром Јањићем одржали су практичну наставу у лабораторијама Института „Торлак“ и Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство (ИМГГИ) у Београду.

Посета Институту је предвиђена акредитацијом ради реализације дела практичне наставе из предмета Примењена биотехнологија и Технолошка микробиологија.

Практичан део наставе обавављен је под руководством руководиоца лабораторија и истраживача.

Студенти су на ИМГГЕ посетили и Центар за секвенцирање генома и биоинформатику, који је отворен 2022. године, уз подршку Владе РС и сарадњу Института за геномику Пекинг. Центар поседује најсавременије лабораторије и биоинформатички центар - који су јединствени у региону.

Студенти су упознати и са радом националних референтних лабораторија Института „Торлак“ и обишли су сектор за производњу вакцине за грип TorVaxFlu.

 

Поред Института студенти су обишли и пивару „Dogma Brewery“ у Београду где су се упознали са технолошким поступком производње различитих врста пива.

 

Пројекти , награде и признања