Slika 1У сарадњи са реномираним предузећем СИМПО ад Врање, Одсек Врање Академије техничко-васпитачких струковних студија почиње нови циклус учења кроз рад у оквиру студијског програма основних струковних студија Инжењерство намештаја и ентеријера.

Уговор о дуалном моделу студија потписан је између Одсека Врање АТВСС и СИМПА ад Врање 2021. године. Поменута сарадња представља резултат синергије академске заједнице и индустрије са циљем обогаћивања студентског искуства кроз 450 часова директне праксе у три семестра, кроз активно учествовање у процесу производње намештаја. Студенти студијског програма основних струковних студија Инжењерство намештаја и ентеријера по дуалном моделу студија потписали су Уговоре са предузећем СИМПО ад Врање 3. марта 2024. године. У складу са потписаним уговорима студенти ће имати прилику да своје стечено теоријско знање примене у аутентичном радном окружењу компаније СИМПО ад Врање. Уговор о учењу кроз рад дефинише права и дужности учесника програма, обезбеђујући студентима могућност да развију практичне вештине у сигурном и здравом окружењу. Програм је осмишљен тако да истакне и награди студентску изузетност и посвећеност, стварајући оптималне услове за њихово образовање и професионални раст.

АТВСС и СИМПО АД ВРАЊЕ показују своју посвећеност подршци образовању и запошљавању младих, отварајући врата за њихово напредовање и развој у оквиру концепта дуалног образовања. Кроз рад у дуалном програму образовања, студенти ће унапредити своје знање и вештине и своје шансе за изградњу успешне професионалне будућности.

 

Пројекти , награде и признања