У оквиру активности Међународног програма ''Еко школе-еко факултети'' Висока школа примењених струковних студија у Врању обележила је 16. октобар, Светски дан хране. Студенти и професори посетили су газдинство Горана Тасића у Корбевцу, који се бави производњом органске хране. Упознали су се са културама које узгаја на свом имању по принципима органске производње. На скоро три хектара обрадиве површине домаћинство Тасића узгаја органску малину, купину, јабуку, дуњу, шљиву, сибирску аронију и повртарске културе купус и кромпир. Помоћник градоначелника Жикица Антанасијевић и већница за пољопривреду Зорица Поповић , као и представници Регионалног центра за таленте својим присуством подржали су активност школе. Овом приликом Зорица Поповић истакла је добру сарадњу са Високом школом , која ће и у будуће имати подршку локалне самоуправе у програмима и активностима које реализује. Ово је леп начин да се обележи Светски дан хране, тим пре што град Врање уз подстицајна средства настоји да обухвати и произвођаче органске хране, рекла је она. По њеним речима запажања су да се све више повећава број произвођача јер је чињеница да органска храна има будућност како на домаћем тако и на иностраном тржишту. Добро је да и студенти који се образују за прехрамбену технологију и заштиту животне средине виде како стечено знање могу применити у пракси, каже Поповићева.

2015 10 16 svetski dan hrane 01

2015 10 16 svetski dan hrane 02

2015 10 16 svetski dan hrane 03

2015 10 16 svetski dan hrane 04

 

Пројекти , награде и признања